5 Ağustos 2010 Perşembe

araç muayene randevu

araç muayene randevu
Önemli Uyarı ve Hatırlatmalar



Randevular seçilecek istasyon ve tarihte, uygun bir saat aralığında, plaka bazında alınabilir.

Plaka ile birlikte araç tescil belgesindeki seri numarasının da uyumu kontrol edilmekte ve eşleşme durumunda randevu verilmektedir. Bu eşleştirme T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle randevu alma işlemi sırasında trafik tescil belgeniz yanınızda olmalıdır.

Randevu aldığınız saat aralığından 10 dakika öncesinde istasyonda olunması gerekmektedir. Gecikme 15 dakikayı geçerse, randevu iptal edilecektir.

Randevu için istasyona gelindiğinde, istasyon resepsiyon alanındaki sıra cihazına plakanın girilmesi ile randevulu sıra no’su alınmalı ve bu sıra istasyondaki sıra ekranlarından takip edilmelidir.

Ayrıca;

1 yıl içinde aynı plakanın randevusu 2 kere iptal edilirse ya da randevuya gidilmezse 1 yıl içinde yeni bir randevu verilememektedir.

Randevu gününden önce randevu yeri ve zamanını değiştirmek mümkündür. Ancak bu işlem de 1 yıl içinde en fazla 2 kez yapılmakta, aynı plakaya 3. kez değişiklik ve veya yeni randevu imkanı tanınmamaktadır.

Bu kısıtlar rezervasyon sisteminin amaç dışı kötü kullanımını engellemek ve amaç dışı kullanımlar nedeni ile oluşabilecek rezervasyon kapasite ve hizmet problemlerinin önüne geçme amaçlıdır.

Bir plaka için alınan randevu başka bir plaka ile değiştirilememektedir.


Periyodik Muayene İçin Gerekli Belgeler

Araç muayenesine gelirken aşağıda belirtilen belge ve gerekliliklerin bulunması gerekmektedir. Belirtilen belgelerin uygun olarak bulundurulmaması durumunda araç muayene kabul işlemleri başlatılamamaktadır.

Araç trafik ve tescil belgesi (Araç ruhsatı)

Araç trafik belgesinde muayene onayının yapılacağı boş alanın olması.

Geçerli bir mali sorumluluk sigortası (Trafik sigortası)

Aracın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu olmaması. (www.gib.gov.tr adresinden vergi borç durumunuzu kontrol edebilirsiniz.)

Araç Lpg ve Cng'li ise, araç ruhsatında bu tadilatların işlenmiş olması ve 1 ay içinde alınmış gaz sızdırmazlık test raporunun olması.

Geçerli egzoz gazı emisyon ölçümünün olmaması 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren Ağır Kusur olarak değişmiştir. Bu nedenle muayeneye gelmeden önce egzoz gazı emisyon ölçümünüzün geçerlilik tarihini kontrol ediniz. Bu hizmet TÜVTURK istasyonlarından da alınabilir. Egzoz gazı emisyon ölçüm hizmeti verilen istasyonlarımız için lütfen tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder